ΡΑΒΑΝΙ

Υλικά

 

  •  1 1/3 κούπα(ες) ψιλό σιμιγδάλι
  •  1 1/3 κούπα(ες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  •  1 στικ βανίλια
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  8  αβγά
  •  1 1/3 κούπα(ες) ζάχαρη
  •  4 κ.σ. χλιαρό γάλα

για το σιρόπι:

  •  3 1/2 κούπα(ες) ζάχαρη
  •  3 κούπα(ες) νερό
  •  6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  •  1 1/2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

 

Ανακατεύω το σιμιγδάλι με το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη για περίπου 15′, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνω λίγο-λίγο το γάλα στον κάδο και προσθέτω προς το τέλος το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί.

Βουτυρώνω κι αλευρώνω μια..

Δείτε ολόκληρη την συνταγή..