ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΥΔΑΚΙ

Ένα λαχταριστό γλυκό του κουταλιού!

 

Υλικά:

  • Καρύδια φρέσκα πράσινα μικρά – 1 κιλό
  • Ζάχαρη – 800 γρ
  • Νερό – 500 γρ
  • Γαρύφαλλα – 15
  • Χυμός λεμονιού – από μισό λεμόνι
  • Γλυκόζη – 2 κουτάλια της σούπας

Οδηγίες:

Παίρνουμε τα καρυδάκια, που είναι μικρά, το εσωτερικό τους να μην έχει ωριμάσει. Τα πλένουμε, καθαρίζουμε το κοτσανάκι τους και τα τρυπάμε με ένα ξύλινο καλαμάκι ή με ένα πιρούνι. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για περίπου 10 λεπτά να βράσουν, μετά αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε νερό και τα σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Την επόμενη μέρα αλλάζουμε το νερό. Αυτό πρέπει να το κάνουμε για 2 μέρες. Την τέταρτη μέρα, βράζουμε τα καρυδάκια για 15 λεπτά και αφού βράσουν τα κρυώνουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ. νερό και την ζάχαρη και φτιάχνουμε το σιρόπι. Αφού βράσει για 10 λεπτά προσθέτουμε τα καρυδάκια και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα για 2 ημέρες. Σουρώνουμε τα καρυδάκια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Δένουμε το σιρόπι, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και προς το τέλος προσθέτουμε την γλυκόζη. Δοκιμάζουμε αν το σιρόπι είναι έτοιμο με ένα κουτάλι. Πρέπει να είναι..

Δείτε ολόκληρη την συνταγή..