Tags

Related Posts

Share This

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ

Το ντοματάκι στην γλυκιά του εκδοχή!

 

Υλικά:

  • Ντοματάκια πομοντόρο – 50 τεμ. σφικτά μακρόστενα (Αυγουστιάτικα)
  • Ζάχαρη – 1 κιλό και 800 γρ.
  • Νερό – 1/2 λίτρο
  • Χυμός λεμονιού – 3 κουταλιές της σούπας
  • Αμύγδαλα ασπρισμένα – 50 τεμ.
  • Φλούδες πορτοκαλιού μακρόστενες – 1-2 φλούδες
  • Γαρύφαλλα – 50 τεμ.
  • Ασβέστη – 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας άλιωτο
  • Νερό – 2 λίτρα

Οδηγίες:

Βάζουμε τα ντοματάκια σε καυτό νερό για περίπου 25 λεπτά για να μπορέσουμε να τα ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα. Τα βγάζουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Σε ένα δοχείο λιώνουμε τον ασβέστη με το νερό, ανακατεύουμε και περιμένουμε να καθίσει ο ασβέστης. Στραγγίζουμε το νερό και το βάζουμε σε ένα καθαρό μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ντοματάκια μέσα στο μπολ με το νερό από τον ασβέστη και τα αφήνουμε για 2 ώρες. Βγάζουμε τα ντοματάκια, τα πλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να σουρώσουν. Αφαιρούμε τα σπόρια προσεκτικά από τα ντοματάκια με μια..

Δείτε ολόκληρη την συνταγή..