ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Ένα γλυκό λαχταριστό!

 

Υλικά:

  • Γάλα – 1 λίτρο
  • Ζάχαρη – 1 1/2 ποτήρι νερού
  • Σιμιγδάλι – 1 ποτήρι νερού (ψιλό)
  • Βανίλια – 1
  • Αυγά – 5
  • Βούτυρο – 250 γρ (αγελάδος)
  • Φύλλο κρούστας – 450 γρ (1 πακέτο)
  • Για το σιρόπι
  • Ζάχαρη – 3 1/2 ποτήρια νερού
  • Νερό – 2 1/2 ποτήρια
  • Λεμόνι – 1 το ξύσμα του και 1 κουταλάκι γλυκού από τον χυμό του

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια. Στην κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο (αφού έχουμε κρατήσει 3 κουταλιές σούπας στην άκρη). Μόλις ζεσταθεί το γάλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει στο μπολ. Το αφήνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα και αφού το βγάλουμε από την φωτιά βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ένα ένα πολύ καλά με το βούτυρο που έχουμε λιώσει. Βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω .Στην μέση βάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα .Ότι βούτυρο μας έμεινε το..

Δείτε ολόκληρη την συνταγή..